Het chalet

Ligging
Ten noorden van Sion, de hoofdstad van Wallis (Valais), ligt de gemeente Ayent. Deze bestaat uit een groot aantal dorpjes zoals Botyre, Saxonne en de in elkaar overgaande dorpen St. Romain en Fortunoz. Aan de bovenkant van deze laatste dorpen in de buurtschap Planquiri zijn een aantal vakantiechalets gebouwd op een hoogte van ca. 1100 meter.
De afstand naar Sion is 11 km, naar de wintersportplaats Anzére 4 km en naar de wintersport plaats Crans Montana 9 km. Door de ligging aan de noordkant van het Rhônedal, in het zijdal van het riviertje “de Liënne”, is de ligging ten opzichte van de zon erg gunstig.

 Woning
Het chalet kwam gereed in oktober 1981. De benedenverdieping is uit steen opgetrokken; de bovenverdieping is van hout. De tussenvloer is van beton, terwijl het huis uitstekend is geïsoleerd. Het huis biedt plaats aan max. 7 personen. De inrichting is zodanig dat u er permanent kan wonen en is goed onderhouden.
Over de volle breedte van het huis bevindt zich een grote woonkamer met een balkon (1.50 meter breed) op de zonzijde; beneden is terras rondom het huis. De woonkamer ligt op de bovenverdieping de slaapkamers en badkamer bevinden zich beneden.

In het chalet treft u o.a. aan:

 • Draadloos wifi
 • Wasmachine
 • Kleuren TV met Nederlandse en Zwitserse zenders; radio met cd-speler USB en SD
 • Koelkast
 • Elektrische oven en 4 elektrische kookplaten met afzuigkap
 • Koffiezetter
 • De bedden zijn voorzien van dekbedden en tevens ook dekens aanwezig
 • Open haard
 • Telefoon
 • Kinderstoel
 • Kinderbed (inklapbaar Koelstra)

De woonkamer heeft een parketvloer; keuken, hal, toilet, bergkast en badkamer vloertegels. Het toilet en de badkamer zijn betegeld. De slaapkamers hebben vaste vloerbedekking.

Uitzicht
Voor u bevindt zich het smalle dal van “la Liënne”, die vanuit het Lac du Zeuzier naar de Rhône stroomt. Aan de overzijde van dit Liënnedal ziet u de wintersportplaats Crans liggen met het daarbij behorende skigebied met kabelbanen.
Wat lager ligt het dorpje Icogne en wat meer naar het zuidoosten de plaats Lens. Over het dorpje Lens heen, ziet u het gehele Rhônedal met een aantal bergen van ca. 3000 meter, waaronder de Illhorn, Rothorn, Bella Tola; boven Vercourin La Brinta en nog wat verder naar het westen de Mont Noble. Ook kunt u vanuit het chalet de grootste stuwdam van Europa, La Grande Sicence, zien liggen; kortom een wijds uitzicht, dat ook bij avond met de vele pinkelende lichtjes een fascinerend gezicht is.

Toeristische informatie
In het chalet is een uitgebreide informatiemap en zijn topografische kaarten voor uitstapjes aanwezig. In zomer, voor- en najaar zijn direct vanuit het chalet te voet, per auto of in combinatie uitstapjes te maken.
Voor de wintersport zijn er talrijke mogelijkheden. Anzére is sneeuwzeker van voor kerst tot na Pasen en beschikt over 40 km skipiste met 14 liften en 18 km langlaufloipe.

Foto’s van het huis kunt u vinden op de foto pagina.